היולדת בחרה להגיע לישראל לאחר שהרופא המקומי החליט כי כל הליך שיבוצע על אדמת סוריה יסכן את חייה או את חיי בנה. ניסיון להגיע לבית חולים מתקדם בצפון סוריה לא התאפשר בשל המצב המלחמתי במדינה, דבר שהביא את היולדת להחלטה: פנייה למעבר הגבול ההומניטרי עם ישראל בניסיון להציל את חייה וחיי הולד.
במהלך השבוע שעבר, אחרי שבועיים של אשפוז במחלקת היולדות ברמב"ם, שבה לביתה אי שם במדינה המדממת מצפון אישה סורית צעירה, נחושה וגם מאושרת. לפני שבועיים בישרו לה הרופאים שיש לה בחירה קשה – או שהיא תמות בלידה המתקרבת של בנה, או שהוולד ימות. 'אופציה אחרת אין' אמר לה הרופא הסורי שהביט בתוצאות האולטרהסאונד שלה. השיליה חדרה והסתבכה בשריר הרחם עקב לידות קודמות שהסתיימו בניתוחים קיסריים. הרופא הסורי הסביר למטופלת שלו את מהות האלטרנטיבות הקשות – לידה רגילה בלתי אפשרית והוא לא יהיה מוכן לעשות ניתוח קיסרי שבו קרוב לוודאי תדמם למוות או לחלופין הוולד ימות. אין אפשרות אחרת הוא הסביר לה לדבריה. כששאלה אותו מה היא יכולה לעשות הוא הסביר שהיא יכולה או לנסות לפנות צפונה, לבית חולים מודרני בדמשק, או להדרים לישראל ולקוות שתצליח לעבור את הגבול.
האשה בחרה בהתחלה באופציה הצפונית אך עקב הלחימה הוחזרה בכל פעם ממחסומי דרכים בדרך לדמשק. מאחר שהיא הייתה על סף חודש תשיעי והסיוט של איבוד חייה או חיי הוולד היה קרוב להתממש, היא נפרדה מבעלה ומילדיה ופנתה דרומה. לפני שבועיים, עייפה וכאובה, היא עברה את הגבול ההומניטרי בין המדינות. אחרי יומיים היא כבר שכבה במחלקת יולדות ב' ברמב"ם, וכאן , פרופ' מ.ק. עידו שולט, מומחה להריון בסיכון מהמערך למיילדות שיבח את האבחנה של הקולגה הסורי שאותו קרוב לוודאי לא יפגוש לעולם: ניתוח קיסרי "רגיל" מסוכן ביותר, הוא הסביר ליולדת, צריך לבצע הליך יותר מורכב. פרופ' שולט פנה למחלקת צנטור כלי דם ושם תואמה גישה ניתוחית שתתאים לניתוח זה, אותו לא ניתן לבצע בסוריה: ד"ר איגור קוגן, מומחה ל"אנגיו" (צנתור כלי דם תוך כדי שיקוף) החדיר שני בלונים מתנפחים לעורקי הרחם, וניפח אותם בצורה שמונעת דימום ברחם ברגע שמבצעים את הניתוח הקיסרי. אחרי שהפעולה העדינה הזו, שנעשית ברמב"ם מספר פעמים בשנה בוצעה, פנו המנתחים לבצע ניתוח קיסרי שבמהלכו חילצו בעדינות פג סורי קטן לאוויר העולם והעבירו אותו לפגיה של רמב"ם. את רחמה של האשה סגרו בחזרה בלי פגיעה כלשהיא.
אחרי מספר ימים במחלקת יולדות ומספר ימים מתוחים בפגיה הכול בא על מקומו בשלום. היולדת שהתחבבה מאוד על צוות המחלקה ועל צוות הפגייה ביקרה אותו מדי יום וסיפרה לאחיות שהיא מתגעגעת מאוד למשפחתה, ושבעלה שאיתו לא הייתה בקשר מאז שעזבה את הבית בכלל לא יודע אם שרדה את הניתוח וכלל לא יודע שנולד לו ילד. "החלטתי על השם של הילד מזמן", היא מספרת, "על שם לבן או שם לבת. עכשיו לבעל שלי תהיה הפתעה נעימה".