ניתוח הגדלת חזה

רקע

ניתוח הגדלת חזה הפך להיות הנפוץ ביותר ברפואה האסתטית בשנים האחרונות. זאת מכיוון שמדובר בניתוח הנותן תוצאות משביעות רצון, עם מעט סיבוכים יחסית. בנוסף לכך חל שיפור באיכות השתלים בהם נעשה שימוש. ניתוח להגדלת החזה הינו פעולה כירורגית במהלכה מוכנסים שתלים העשויים ממעטפת סיליקון, ובתוכה סיליקון בצורת ג'ל, ממוצק קלות (קוהסיבי) אשר אינו נוטה ליזול גם אם המעטפת נפגמת.

מטרת השתלים יכולה להיות:

  • מילוי שד שתוכנו "התרוקן" לאחר לידה, או ירידה ניכרת במשקל.
  • יצירת שד גדול יותר אצל אותן נשים אשר אצלן השד לא התפתח לגודל הרצוי.

במידה ובנוסף להתרוקנות של השד מתוכנו נצפית גם נפילה (פטוזיס) ניתן לשלב עם ניתוח ההגדלה גם את הניתוח להרמת השד. יש לזכור, שניתוח להרמת השד, מותיר צלקות נראות לעין סביב הפטמה ובקו ישר היורד מהעטרה לקפל שמתחת השד, המראה של הצלקות הללו, עלול להרתיע, ויש להידרש לכך לפני ההחלטה על הניתוח.

קיימים שתלים בולטים בעלי פרופיל גבוה, ושתלים בולטים פחות בעלי פרופיל בינוני. יש העושים שימוש גם בשתלים אנטומיים, בהם החלק הפונה כלפי מטה מעובה ביחס לחלק העליון והם מעט נוקשים יותר. הבחירה בין השתלים נעשית בהתאם לנתונים הטבעיים של המנותחת.

 

 

 

 

א - שריר בית החזה

ב - שתל סיליקון המוכנס מעל לשריר

ג - קו החתך התת-שדי

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

א - שתל המוכנס מתחת לשריר

ב - שריר בית החזה מכסה את חלקו העליון של השתל​

ג - קו החתך​

 

 

 

 

בוצעו מחקרים רבים שהוכיחו כי החלפת שתלים מסיליקון כיום היא בטוחה לחלוטין ואין סבורים כי יש קשר בינם לבין סרטן השד או למחלות נדירות אחרות. הוכחות מדעיות אלה ייתרו למעשה את השימוש בשתלים המכילים מים פיזיולוגיים במקום הסיליקון, לצרכים אסתטיים ושחזוריים.

לפני כל הליך כירורגי שמטרתו שיפור האסתטיקה של הגוף, תתקיים התייעצות עם הרופא המנתח. בשיחת היכרות זו, תתבקשי להציג את ציפיותייך מהניתוח. הרופא מצדו, ידגיש כי מדובר בניתוח להשגת שיפור ולא שלמות.

יציבות נפשית הינה תנאי הכרחי לניתוח. הרופא המנתח צריך להיות בטוח כי המטופל שלפניו מבין, ששיפור המראה האסתטי לא יגרום לשיפור מהותי בתחומים אחרים בחייו.
ציפייה ליצירת שינוי דרמתי באיכות החיים, הפרנסה או היחסים, בעקבות ניתוח לשיפור אסתטי בגוף, תגרור אכזבה גדולה, שעלולה להתפתח למצב נפשי קשה.

בשיחת ההתייעצות הראשונית, בה יוסבר לך על מהלך הניתוח וסיבוכיו האפשריים, עליך לדווח על מצב בריאותך, ניתוחים קודמים, היסטוריה של סרטן השד במשפחה, תרופות שהנך רגישה אליהן וכדומה.

סוג השתלים, גודלם, מיקומם ודרך הכנסתם, ייקבעו אחר דיון משותף בינך לבין הרופא, אשר יתאים את הפרמטרים הנ"ל לרצונותייך ומתוך התחשבות בנתוני גופך.


לפני ניתוח הגדלת חזה

  • עד למועד הניתוח תתבקשי לבצע בדיקות דם בסיסיות, בד"כ: ספירת דם ותפקודי קרישה. כמו גם הדמייה של השדיים (אולטרסאונד או ממוגרפיה-בגיל מבוגר יותר), במידת הצורך יידרשו בדיקות נוספות.
  • עלייך לרכוש חזייה נוחה. מומלץ שתהיה בעלת רכיסה קדמית ובעלת צבע שחור, שעוזר להסתיר את ההפרשות. יש ללבוש את החזייה במשך חודש ימים, יום ולילה.
  • מומלץ להכין בבית כדורי אופטלגין (במידה ואינך רגישה לתרופה) וכן כדורי אקמול.

ביום ניתוח הגדלת חזה

  • יש להתקלח היטב ולסבן לפחות פעמיים את אזור בית החזה.
  • יש להיות בצום (כולל מים) שש שעות לפני המועד המתוכנן של הניתוח. ניתן ללעוס מסטיק.
  • מומלץ להגיע עם ביגוד ונעליים נוחים וכן חולצה עם רכיסה קדמית.

במהלך ניתוח הגדלת חזה

בחדר הניתוח ירכיב הרופא המרדים עירוי על ידך, דרכו יוזרקו חומרי ההרדמה וטיפול אנטיביוטי מונע. הניתוח מתבצע לרוב בהרגעה עמוקה ולא בהרדמה כללית, מה שמקל על ההתאוששות לאחר הניתוח. מבחינתך, את ישנה ואין סכנה של יקיצה בטרם עת.

השתלים מוחדרים בדרך כלל דרך חתך קטן יחסית בגבול התחתון של השד. השתל מוחדר דרך כיס שהמנתח יוצר מתחת לשד, או, אצל נשים רזות במיוחד, מתחת לשריר. התפירה היא בתפרים הנספגים עצמונית. מיד לאחר הניתוח תולבשי בחזייה שרכשת מבעוד מועד.

לאחר הניתוח


עם סיום הניתוח, תועברי ליחידת ההתעוררות למשך מספר שעות, לצורך השגחה צמודה על מצב ההכרה, נשימה, מתן חמצן, מעקב אחר לחץ דם, דופק ומדדים אחרים.

עם ההתעוררות יורגש בדרך כלל כאב, כובד ולחץ בבית החזה. טיפול תרופתי, הכולל טיפול בכאב, יינתן בהתאם להוראות הרופא המרדים. ניתן לבקש תוספת של משככי כאבים.

לאחר תקופת התאוששות קלה ובאישור הרופא המרדים, תועברי למחלקת האשפוז.

לאחר שתתעוררי לחלוטין, ניתן להתחיל בשתייה ולאחר מכן גם באכילה.

אחיות המחלקה יסייעו בידייך לרדת מן המיטה.

השחרור מבית החולים יעשה, ביום הניתוח או ביום שאחריו, בהתאם למצבך.

בימים הראשונים אחר הניתוח:


בשבוע הראשון לאחר ניתוח הגדלת חזה השד יהיה קשה ורגיש. תחושי נפיחות, כאב וגודש, כמו לפני הנקה. השיפור יהיה הדרגתי.

מומלץ להיעזר במשככי כאבים. בימים הראשונים יש להשתמש בהם עוד לפני שהכאב מגיע לשיאו. מומלץ ליטול כדור אופטלגין כל שש שעות, ואם הכאב מופיע לפני כן, ניתן להשתמש באקמול.

אין להשתמש בתכשירים המכילים אספירין ורצוי גם לא בתכשירים הידועים כמורידי דלקת לא סטירואידלים ((NSAID, בכדי לא לגרום לדימום.

תקבלי טפול אנטיביוטי למשך השבוע הראשון (כדורים).

יש לרחוץ את החזה רק ביום השלישי שלאחר הניתוח.

על התפרים יש פלסטרים אשר אינם יורדים ברחצה, יש להותירם במקומם.

מומלץ להימנע מהנעת הזרועות (פרק הכתף) במשך השבוע הראשון, כדי למנוע דימום והצטברות של נוזלים באזור השתל.

את אזור החתך ניתן לרפד באמצעות "תחתונית", כך יפחת הלחץ של החזייה על מקום רגיש זה.

הסרת החזייה במשך החודש הראשון היא לצרכי כביסה ורחצה בלבד.

בשלב זה החזה נראה נפוח ובלתי טבעי. יעברו עוד מספר חודשים עד אשר יתרכך ויראה טבעי יותר.

ביקורות במרפאה


לביקורת הראשונה תוזמני, בד"כ, כשבוע אחר הניתוח.
ביקורת נוספת תעשה כעבור שבועיים .
כ-3 שבועות אחר הניתוח יש להתחיל בבצוע מסאג' יסודי של השדיים, לפחות פעם ביום, כדי למנוע את תופעת התקשות השדיים.

בהמשך, תיקבע תדירות הביקורות בהתאם למצב. אין משך זמן קבוע מראש להחלפת שתלים. אם הכל תקין השתלים יכולים להיוותר במקומם למשך כל החיים.

סיבוכים אפשריים

כבכל ניתוח, ניתוח הגדלת חזה כולל סיכונים וסיבוכים, ביניהם ניתן לציין:

  • דימום המחייב חזרה לחדר הניתוח לשם עצירתו
  • זיהום, מדובר בסיבוך נדיר מאד ולרב, טפול אנטיביוטי נוסף, לעיתים דרך הוריד עשוי לועיל, במקרים נדירים בהם הטפול לא מועיל, ותידרש החלפת שתלים. תחילה יורחק השתל המזוהם, ולאחר המתנה של חצי שנה  ניתן יהיה להחליף בשתל חדש.
  • יצירת רקמה חיבורית סביב השתל (קפסולה), שעלולה להתקשות ולהפוך את השד לנוקשה, רגיש או מעוות, מה שמצריך ניתוחים חוזרים שלא תמיד יכולים לפתור את הבעיה.
  • כמו בכל ניתוח אסתטי גם ניתוח הגדלת חזה אינו עולה תמיד בקנה אחד עם הציפיות.  כמו כן, התוצאה לא תמיד נשמרת לאורך שנים. אי לבישת חזייה, שינויים קיצוניים במשקל, הריונות והנקות עלולים לשנות את צורת השד ולגרום ל"נפילה" שלו, שתצריך בעתיד ניתוח להרמת שדיים.
  • חלק מן השד ממוסך בבדיקות ממוגרפיה, אך לא באולטראסאונד וב- MRI ועל כן, אחר הגדלה יש להשלים את הממוגרפיה עם אחת מהבדיקות הנ"ל.
  • לאחרונה תואר סוג נדיר ביותר של לימפומה בסמיכות למעטפת של שתלים במספר נשים בודדות ברחבי העולם. לא ניתן לקבוע כרגע קשר בין גידול זה לשתל.

במקרים הבאים יש ליצור קשר עם מחלקת כירורגיה פלסטית:

  • חום מעל º 38 צלזיוס.
  • הפרשה מרובה מקו התפרים (אין הכוונה לכתמי דם, המופיעים כמעט תמיד על הפלסטרים.
  • כאב חזק מאד באחד מהשדיים, הבא בפתאומיות ומלווה בהגדלה של אותו שד.

זימון תורים - רפואה אסתטית

ניתן ליצור עמנו קשר בנושא זימון תורים באמצעות מילוי טופס או שליחת דואר אלקטרוני.

לזימון תור בדרך היעילה והקצרה ביותר לחצו על הכפתור דוא"ל ושלחו אלינו את ההפניה שברשותכם

ניתן גם לבקש שנחזור אליכם בעזרת מילוי טופס יצירת קשר

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

לפניות בנושא PRP הזרקת טסיות דם לטיפול בהתקרחות, נא לפנות בדוא"ל
[email protected]