המרפאה לגידולי מערכת השתן והמין

תמונה ראשית

המרפאה לגידולי מערכת השתן והמין

מרפאת גידולי דרכי השתן והמין במרכז האונקולוגי ע"ש פישמן אשר ברמב"ם, מרכזת את הטיפול בחולים אונקולוגים הלוקים ב:

 
המרפאה לטיפול בגידולים במערכת השתן במרכז הרפואי רמב"ם נמצא בחוד החנית בתחומו, ומספקים לחולים ולבני משפחותיהם את הטיפול המקצועי, החדשני והמסור ביותר, כמו גם יחס אישי ותשומת לב מירבית.
מרפאת גידולי דרכי השתן והמין מהווה את השירות הגדול בצפון הארץ ובין המרפאות המובילות בישראל. מידי שנה מטופלים מעל ל- 1600 חולים ע"י צוות המרפאה ונקלטים כ– 500 חולים חדשים לטיפול וייעוץ.
לרשות החולים עומד צוות מנוסה, הפועל בשיתוף פעולה מלא ומפרה עם אנשי מקצוע נוספים כדוגמת צוות המחלקה האורולוגית, מחלקת ההדמיה והמכון הפתלוגי. מידי שבוע מתקיימות ישיבות צוות רב תחומי, הדנות בחולים החדשים ואלו עם בעיות מורכבות, וכך נבחנות אפשרויות טיפוליות באופן מיטבי.

כמו כן, הצוות עובד בשיתוף פעולה עם נותני שירותים נוספים במערך האונקולוגי ובבית החולים: צוות הטיפול התומך, מומחים בתחומים כמו פסיכולוגיה, תזונה, ליווי רוחני, רפואה משלימה ועוד.

כלי חשוב נוסף שעומד לרשות החולים במערך גידולי מערכת השתן כולל אפשרות להשתתף במחקרים החדשניים ביותר בארץ ובעולם (קישור לדף המחקרים). אלה פותחים בפני החולים אפשרויות טיפול מתקדמות ופורצות דרך.
 

זימון תורים - אונקולוגיה

חדש!

מעכשיו מזמנים תור בדרך היעילה והקצרה ביותר – דרך הצ'אט!
נציגת השירות הדיגיטלית של רמב"ם תנחה אתכם בתהליך זימון התור.

לצפייה בסיכומי ביקור ואשפוז ותוצאות בדיקות, ניתן להיכנס לאזור האישי ב- Rambam4U.

ניתן גם לפנות אלינו בדואר אלקטרוני או להשאיר פרטים בטופס ואנו נחזור אליכם בהקדם.

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

מטופל חדש 

עליך להעביר את המסמכים הבאים באמצעות דואר אלקטרוני או פקס:
*הפניה מרופא משפחה*סיכום אשפוז*תוצאות מעבדה פתולוגית
יש לציין על גבי המסמכים כתובת מלאה ומספרי טלפון כולל טלפון נייד.
מזכירת המרפאה תיצור איתך קשר טלפוני

מטופל חוזר
יש לפנות טלפונית או למלא טופס צור קשר

מידע כללי למטופל במרפאה לגידולי השתן והמין

מידע כללי למטופל במרפאה לגידולי השתן והמין:
 
הטיפול בחולה עם ממאירות דרכי השתן נקבע על פי סוג הגידול ודרגת הממאירות שלו, גיל החולה ומצבו הכללי, וכן סמנים גנטים שנבדקים ברקמת הגידול. ההחלטה על סוג הטיפול נעשית לאחר דיון של הצוות המטפל, תוך שקיפות מלאה לגבי יעילות הטיפול ותופעות הלוואי שלו ושיתוף של החולה ומשפחתו.
 
במרפאה לגידולי השתן והמין, הצוות המקצועי - רופאים מומחים ומתמחים, אנשי סיעוד וצוות פארא-רפואי - מתכנס בקביעות לישיבות עבודה שבועיות, המבטיחות העברה מידע רציפה, דיון במקרים השונים וגיבוש קווים מנחים מקומיים. כמו כן עומד הצוות לרשות החולה ובני משפחתו לגבי כל שאלה, התייעצות או קבלת החלטות
עם הגעת החולה למרפאה הוא מתקבל על ידי רופא מתוך צוות הרופאים המתמחים בגידולי השתן והמין. הרופא בודק את החולה, עובר על בדיקות ההדמיה, על הפתולוגיה  ועל בדיקות הדם.
 
קבלת ההחלטה  לגבי הטיפול המתאים מתקבלת בדיון צוותי משותף, בהתאם לסוג הגידול, מיקומו ומידת התפשטותו. הבחירה בין הטיפולים נעשית בדיון צוות רב תחומי, הכולל רופאים   אונקולוגים וכירורגים כאחד. אחרי קבלת ההחלטה הרפואית על הטיפול המתאים, החולה מקבל הסבר מקיף על הטיפול, מטרותיו, סיכויי ההצלחה שלו, הסיבוכים האפשריים ותופעות הלוואי שעלולות להתרחש בעקבותיו.
 
מסמכים נחוצים:
1. תעודת זהות/ תעודה מזהה
2. מסמכים רפואיים שבידך (פתולוגיה, הסטוריה רפואית מעודכנת ,בדיקות דם עדכניות).
3. רשימת תרופות שהנך נוטל/ת כולל טופס סיכום רפואי מהרופא המטפל בקופ"ח.
4. צילומי הדמייה כגון MRI/CT (כולל את הדיסקים של הבדיקות שנעשו בתקופות השונת).
5. התחייבות מקופת החולים בה את/ה חבר/ה.
מומלץ גם להכין לקראת הפגישה רשימת שאלות ולהגיע עם מלווה (בן/בת משפחה ו/או חבר/ה).
 
החולה מופנה לאחות המתאמת לקבל הסבר נוסף על הטיפול, לדיאטנית, ומופנה להערכה על ידי צוות מומחים ברפואת הפה, כדי לקבל הסבר והדרכה על הצורך בטיפולי שיניים לפני תחילת הטיפול הקרינתי. בהתאם לצורך החולה מופנה להכנסת PEG, צינור להזנה במהלך הטיפול הקרינתי.  בנוסף מתבצעת הערכה פסיכו-סוציאלית והחולה מופנה, בהתאם לצורך, לאנשי המקצוע הרלוונטיים.
לרשות היחידה עומד ציוד מתקדם, הכולל, בין השאר, CT סימולטור, מערכות תכנון טיפול, ארבעה מאיצים קוויים, כולל כזה המאפשר טיפול מונחה הדמיה (IGRT) ומכשיר קרינה לטיפולי ברכיתרפיה. כמו כן ניתן בה טיפול בסרטן בלוטת התריס באמצעות יוד רדיואקטיבי - הן באופן אמבולטורי בפיקוח פיזיקאי, והן בחדרי אשפוז מיוחדים במחלקת רדיותרפיה, המאפשרים הגנה מקרינה.
ביחידת ראש צוואר מתקיימים מחקרים בינלאומיים, המאפשרים את הטיפול המתקדם ביותר הקיים למחלות השונות. בכל שלב של הטיפול, במידה שמתנהל ביחידה מחקר רלוונטי, הוא יוצע לחולה ומשפחתו ויידון בהרחבה על ידי הרופא המטפל, כדי לאפשר למטופל להחליט באופן מיטבי האם להשתלב במחקר. חולה שישתלב במחקר ילווה בנוסף לצוות הרגיל גם על ידי מתאם המחקר. במקרים בהם המחלה מפושטת בגוף ניתנים טיפולים הכוללים שילובים של תרופות כימותרפיות עם טיפולים ביולוגיים ובשנים האחרונות גם תרופות מסוג האימנותרפיה, אשר מאפשרות אפיק חדש לטיפול והפוגה מהמחלה.
 
החלמה ומעקב
עם סיום הטיפול, המטופלים נשארים במעקב רופאי יחידת ראש-צוואר ככל הנדרש. המעקב כולל בדיקת רופא, בדיקות דם, ולפי הצורך גם בדיקת PET-CT.

צרו איתנו קשר

טיפול משלים ותומך - המרכז האונקולוגי

מרפאת תזונה
בעת מחלה, צרכיו התזונתיים של החולה משתנים. לעיתים המחלה עצמה גורמת לקשיים מסוימים באכילה או בספיגת המזון. בנוסף, במהלך הטיפולים האונקולוגיים עלולים המטופלים לחוות סימפטומים ותופעות לוואי המשפיעים אף הם על מצבו התזונתי של המטופל ביניהם ירידה במשקל, בחילות, הקאות, שלשולים, עצירות, חוסר תאבון ועוד.
מטופל במצב תזונתי תקין יוכל לעבור את הטיפולים בצורה רציפה וטובה יותר, לחוות פחות תופעות לוואי תזונתיות ולהפחית את הסיכון לסיבוכים נוספים הנובעים ממצב תזונתי ירוד או תת תזונה.
בנוסף לכך, אורח חיים בריא לאחר תקופת הטיפולים יכול לפחית את הסכנה לחזרת המחלה, כפי שהוכח במחקרים גדולים שבוצעו בעולם במחלימים מסרטן השד וסרטן המעי הגס.
 
במכון האונקולוגי, בנוסף לדיאטניות העובדות במחלקות האשפוז, פועלת מרפאת תזונה התומכת בחולים אמבולטוריים בכל שלבי הטיפול במחלה ובכל סוגי הטיפול. הטיפול כולל פגישות ייעוץ ומעקב וניתן ע"י דיאטניות קליניות המתמחות בתזונה לחולי סרטן.
 
המרפאה פועלת בימים ב', ג', ד' בשעות הבוקר. הפניות ניתן לקבל דרך הצוות המטפל או האחות האחראית על המרפאה. קביעת התורים מתבצעת על ידי אחות המרפאה.
אונקולוגיה אינטגרטיבית

למחלת הסרטן ולטיפולים הקשורים בההשפעה משמעותית עליך, על בני משפחתך וכל הסובבים אותך.  המסע המורכב כרוך לעיתים באתגרים גופניים, רגשיים ונפשיים לא פשוטים. אנחנו מאמינים שכל שלב במסע הזה דורש תמיכה, הבנה וחמלה. זאת הסיבה העיקרית שאנו רוצים לשתף אותך במידע על אונקולוגיה אינטגרטיבית, מושג שהולך ומתרחב בתחום הגישה והטיפול באונקולוגיה.

מה זה אונקולוגיה אינטגרטיבית?

אונקולוגיה אינטגרטיבית היא תחום שבא לשלב בצורה מושכלת את הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית בתחום הטיפול בסרטן ובכל שלבי המחלה כולל תקופת ההחלמה ואחריה. כאשר בשנים האחרונות הולכות ומתרבות העדויות המדעיות שתומכות בשילוב זה עם הטיפול האונקולוגי. יעילות הטיפולים מתבטאת בהקלה, הן על תלונות גופניות, והן על תלונות רגשיות/ נפשיות.

היתרונות והתועלת שקיימת באונקולוגיה האינטגרטיבית

שילוב הטיפולים הקיימים במסגרת מרפאה זו מאפשר:

  • הקלה על תלונות שכיחות כמו כאבים, גלי חום, פגיעה עצבית (נוירופתיה), חולשה  וסימפטומים אחרים הקשורים במחלה
  • שיפור הבריאות הרגשית והקלה במצבי מתח וחרדה שכה שכיחים במסע זה
  • הקלה על תופעות הלוואי השונות של הטיפולים
  • שיפור יכולת העמידות וההתמודדות עם המחלה ותוצאותיה

אונקולוגיה אינטגרטיבית ברמב"ם

במסגרת המרפאה, נבחרו טיפולים מתחום הרפואה המשלימה והאינטגרטיבית שיש עליהם עדויות מחקריות לגבי יתרון השילוב שלהם במחלת הסרטן, עם הכוונה מתאימה לגבי שילוב האפשרויות הטיפוליות בצורה המיטבית, במסע האישי שכל אחד עובר.

השירות ניתן בצמוד ובשילוב עם הצוות האונקולוגי של המערך האונקולוגי ברמב"ם, אנשי צוות אחרים הקשורים בטיפול תומך בחולי הסרטן כמו עובדים סוציאליים, אחיות ואחים, פסיכולוגים, דיאטניות, פיזיותרפיה ואנשי מקצוע אחרים. במסגרת השירות אנחנו עובדים בצמוד ובקשר רציף עם הצוות הרפואי שמטפל בך, כאשר כל טיפול מתועד בתיק הרפואי והצוות האונקולוגי שמטפל בך יכול להתעדכן במהלך הטיפול האינטגרטיבי ותוצאותיו.

כל המטפלים נבחרו בקפידה בהתאם לניסיון והכשרה קודמים, תוך שמירה על רמה מקצועית גבוהה. צוות המטפלים מיומן ברפואה משלימה בתחומם עם התמקצעות בתחום האונקולוגי ועובדים בהתאם להנחיות בינלאומיות  עם מתן שירות באיכות וברמה גבוהה  ביותר.