המרכז לאפילפסיה

תמונה ראשית - אפילפסיה

המרכז לאפילפסיה

מרכז צ'וקייר לאבחון ולטיפול באפילפסיה פועל במטרה לענות על מגוון הצרכים של החולה  האפילפטי ומשפחתו.
פעילות המרכז כוללת: אבחון וסיווג התקפי אפיליפסיה, הערכת מידת השפעת התקף אפיליפסיה על המטופל, התאמת טיפול תרופתי מיטבי, מעקב אחרי נשים עם אפילפסיה והתאמת טיפולים לא תרופתיים לחולים הסובלים מאפילפסיה עמידה לתרופות.

טיפולים לא תרופתיים אילו בכוללים ניתוחי אפילפסיה וקוצב וגלי (VNS).
אחד ממוקדי הטיפול בחולה אפילפסיה עמידה לתרופות (חולים הממשיכים לסבול מהתקף אפיללפסיה לאחר כישלון של מספר תרופות אנטי-אפילפטיות) הוא הטיפול הניתוחי. המרכז מספק ייעוץ והערכה לקראת ניתוחי האפילפסיה ומעקב לאחריהם.

אופציית הניתוח נשקלת, כאשר לא ניתן לשלוט בפרכוסים באמצעות תרופות. מטרת הניתוח הוא להסיר ניתוחית את המוקד האפילפטי, ללא גרימת נזק נוירולוגי תפקודי. על מנת שניתן יהיה לאתר את החולים שיפיקו תועלת מהניתוח מבוצעות מספר בדיקות חשובות שמטרתן לאתר את המיקום המדויק של המוקד האפילפטי, ולוודא שהניתוח המתוכנן לא יפגע באזורי מוח האחראים לתפקודים חשובים כמו שפה, תנועה, זיכרון או ראייה.

 ההערכה הטרום־ניתוחית כוללת לרוב ניטור בין מספר ימים של וידאו ,EEG בדיקות הדמיה שונות כולל MRI וPET, בדיקת  fMRI, כמו כן בדיקות נוירופסיכולוגיות מיוחדות, המותאמות לחולי אפילפסיה. בחלק מהחולים, כאשר אין די בבדיקות אילו כדי למקם באופן אמין את המוקד האפילפטי, יש לבצע בדיקת EEG באמצעות אלקטרודות הממוקמות מתחת לקרקפת.במהלך הניתוח כורתים את המוקד האפילפטי.
המרכז מופעל על ידי צוות רב מקצועי הכולל רופאים נוירולוגים המומחים בתחום האפילפסיה, נוירוכירורג מומחה לניתוחי אפילפסיה, אחות מתאמת, נוירופסיכולוגיות  וטכנאי EEG.
מתוך אמונה כי התמודדות עם מחלת האפילפסיה צריכה לכלול גם היבטים רגשיים וחברתיים, פרט לאלה הפיזיים, מציע המרכז מגוון שירותים נוספים, שמטרתם לסייע לחולה ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה. מדובר בייעוץ פרטני וזוגי, כמו גם קבוצתי, לנושאים ספציפיים, כמו: תכנון הריון ולידה, הכנה לקראת גיוס, טיפול במתבגרים, זוגיות, ותמיכת הורים. כל זאת, תוך עידוד ותמיכה בפעילויות עצמאיות של המטופלים ומשפחתם. המרכז עוסק גם במחקר קליני ומעבדתי בתחום האפילפסיה, ומשתתף במחקרים קליניים בינלאומיים הבודקים יעילות של טיפולים ניסיוניים חדשים.

זימון תורים - המרכז לאפילפסיה

ניתן ליצור עמנו קשר בנושא זימון תורים באמצעות מילוי טופס או שליחת דואר אלקטרוני.

לזימון תור בדרך היעילה והקצרה ביותר לחצו על הכפתור דוא"ל ושלחו אלינו את ההפניה שברשותכם

ניתן גם לבקש שנחזור אליכם בעזרת מילוי טופס יצירת קשר

שימו לב, לאחר קביעת התור תישלח אליכם לטלפון הנייד הודעת SMS בצירוף ההזמנה.

מידע למטופל

קבלה לאשפוז
בהגיעכם למחלקה או למרפאה לאשפוז או לטיפול יומי, תעברו תהליך קליטה למחלקה, יבוצעו הבדיקות הנחוצות ותערך היכרות בינכם לבין הצוות הרפואי. שיתוף המידע בין מטופל למטפל חשוב ביותר לתהליך הטיפול.
סדר העדיפות לקבלת הטיפול במחלקה נקבע לפי זמן הגעתך למחלקה. אולם, סדרי העדיפויות משתנים בשל חומרת המצב של המטופלים האחרים. יתכן שתהליך הקליטה יתארך ותאלצו להמתין עד שאיש צוות יוכל לסייע לכם. אנא קבלו זאת בהבנה. בכל שלב בהמתנה, במידה ואינכם חשים בטוב - פנו מידית לאחד מאנשי הצוות.


להלן הדברים שרצוי להכין לקראת אשפוז:

 


התחייבות ומסמכים רפואיים:

  •  הפנייה מרופא
  • טופס 17-התחייבות כספית של קופת החולים שלכם, כלפי בית החולים לייעוץ בנושא
  • מסמכים רפואיים
  • רשימת תרופות שאתם נוטלים באופן קבוע
  • מכתבי שחרור מאשפוזים קודמים
  • תרשימי אק"ג קודמים
  • תוצאות בדיקות דימות קודמות
  • תוצאות בדיקות מעבדה קודמות
  • ציוד אישי


למידע נוסף על קבלה לאשפוז >

אשפוז יום למטופלים
• אשפוז יום נועד מטופלים אשר עוברים בדיקה או טיפול ומשתחררים באותו היום.
• על החולה לתאם מראש את מועד הטיפול למידע נוסף אודות זימון תורים - מרכז מידע וזימון תורים, פועל בימים א'- ה' 08:00 עד 16:00  5324* 04-7773568 |  [email protected]

שחרור לאחר אשפוז
•המטופל מתבקש לא לעזוב את בית החולים ללא מכתב שחרור / סיכום טיפול של הרופא.
•חולה שמצבו הרפואי מאפשר המשך בירור או טיפול במסגרת רופאי הקהילה ישוחרר הביתה עם קבלת מכתב שחרור בדלפק קבלת חולים לצורך שחרור אדמיניסטרטיבי.
•הרופאים מכינים את מכתבי השחרור לקראת הצהריים ולכן שעת השחרור המקובלת היא בסביבות השעה 16:00.
•הצוות הרפואי במחלקה יסביר לחולה את ממצאי הבדיקות והמלצותיו, שיתוף הפעולה שלך עם תוכנית הטיפול המוצעת מעלה את סיכויי הצלחת הטיפול.
•את מכתב השחרור יש להציג בהקדם לרופא המטפל, להמשך טיפול ומעקב על פי ההמלצות הרפואיות..
•ניתן לצפות בחלק ממסמכי האשפוז יום למחרת השחרור באתר האינטרנט של רמב"ם בכתובת www.rambam.org.il
•חולים נפגעי תאונות דרכים מתבקשים להמציא אישור מן המשטרה על התאונה כדי לגבות את התשלום מחברת הביטוח.
שעות ביקור:
•הצוות הרפואי בקריה הרפואית רמב"ם פועל בכדי להעניק למטופלים ולמאושפזים את הטיפול הרפואי ותנאי האשפוז הטובים ביותר. ברצוננו לאפשר ביקורים, אך גם לשמור על מנוחת המטופלים , אנא הקפידו להגיע בזמנים שהוקצבו לכך.

שעות הביקור במחלקות האשפוז

שעות ביקור: ראשון-שבת 10:00-14:00 | 16:00-21:00

מידע חיוני נוסף אודות האשפוז בבית החולים רמב"ם תוכלו למצוא בעמוד אשפוז ברמב"ם
למידע אודות חובות וזכויות של המאושפזים במחלקות עברו לעמוד חובות וזכויות המטופל .
בעת הביקור בבית החולים רמב"ם מציע לשירותכם שירותים נלווים אשר עשויים להקל על השהות בבית החולים, כגון תרגום סימולטני, השכרת טלוויזיה, שירותי השגחה פרטית , בית כנסת ובית תפילה מוסלמי. בבניין הראשי של בית החולים עומד לרשותכם מרכז קניות סגול הכולל בתי קפה, מסעדות וסניף שופרסל. כמו כן לרשותכם כספומט, סניף דואר ישראל, רשת אלחוטית Wifi חופשית וכן שירותים משלימים לטיפול כגון יד שרה. לפרטים נוספים ראו עמוד שירותים נלווים.

לפירוט על כלל השירותים ומידע שימושי נוסף עברו לעמוד הלובי הכולל את ריכוז המידע למטופל ולמבקר

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א 9:30-14:00 ד 9:30-12:00

פרטי התקשרות:

מידע למטופל ולמבקר

צוות בית החולים רמב"ם נמצא כאן עבורכם, לספק לכם רפואה מקצועית, חדשנית, איכותית ובטוחה, המבוססת על ידע מחקרי מתקדם.
בכל הליך רפואי עומדים לנגד עינינו צרכי המטופל, תוך מתן כבוד, הקשבה, שקיפות ושיתוף המטופל ומשפחתו בתהליך קבלת ההחלטות.
 
בעמוד המידע למטופל ולמבקר ריכזנו עבורכם מידע חשוב אודות כללים, נהלים וחוקים, זכויות וחובות, שירותים ומידע נוסף. מידע זה יסייע לכם בעת אשפוז או בעת קבלת שירות רפואי במרפאות החוץ ובמכונים השונים ברמב"ם.

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א 9:30-14:00 ד 9:30-12:00

פרטי התקשרות: