ההערכה הטרום־ניתוחית כוללת לרוב ניטור בין מספר ימים של וידאו ,EEG בדיקות הדמיה שונות כולל MRI וPET, בדיקת fMRI, כמו כן בדיקות נוירופסיכולוגיות מיוחדות, המותאמות לחולי אפילפסיה. בחלק מהחולים, כאשר אין די בבדיקות אילו כדי למקם באופן אמין את המוקד האפילפטי, יש לבצע בדיקת EEG באמצעות אלקטרודות הממוקמות מתחת לקרקפת.במהלך הניתוח כורתים את המוקד האפילפטי.
המרכז מופעל על ידי צוות רב מקצועי הכולל רופאים נוירולוגים המומחים בתחום האפילפסיה, נוירוכירורג מומחה לניתוחי אפילפסיה, אחות מתאמת, נוירופסיכולוגיות וטכנאי EEG.
מתוך אמונה כי התמודדות עם מחלת האפילפסיה צריכה לכלול גם היבטים רגשיים וחברתיים, פרט לאלה הפיזיים, מציע המרכז מגוון שירותים נוספים, שמטרתם לסייע לחולה ולבני משפחתו בהתמודדות עם המחלה. מדובר בייעוץ פרטני וזוגי, כמו גם קבוצתי, לנושאים ספציפיים, כמו: תכנון הריון ולידה, הכנה לקראת גיוס, טיפול במתבגרים, זוגיות, ותמיכת הורים. כל זאת, תוך עידוד ותמיכה בפעילויות עצמאיות של המטופלים ומשפחתם. המרכז עוסק גם במחקר קליני ומעבדתי בתחום האפילפסיה, ומשתתף במחקרים קליניים בינלאומיים הבודקים יעילות של טיפולים ניסיוניים חדשים.