מניעת ממאירויות מערכת עיכול ותסמונות משפחתיות של סרטן

תמונה ראשית  - מניעת ממאירויות מערכת העיכול

מניעת ממאירויות מערכת עיכול ותסמונות משפחתיות של סרטן

​היחידה למניעת ממאירויות מערכת עיכול ותסמונות משפחתיות של סרטן הוקמה על מנת לעזור באיתור אוכלוסיה בסיכון יתר והיא מציעה שירותים מיוחדים, הכוללים תכניות אבחון ומעקב בהתאם לדרגת הסיכון הספציפית של המטופל.

היחידה מטפלת באנשים עם גורמי סיכון לסרטן במערכת העיכול לרבות  במעי הגס, ושט ולבלב.
היחידה עובדת בשיתוף פעולה מלא עם המכון הגנטי, האגף הכירורגי ועם מכון ההדמיה של בית החולים.
שילוב של הידע המצטבר אודות תהליכים טרום סרטניים, עם הידע הגנטי, הטכנולוגיות האנדוסקופיות והמעבדתיות המתקדמות מאפשר חלון הזדמנויות למניעה ולגילוי מוקדם של סרטן במערכת העיכול ופוליפים במעי, הניסיון המצטבר בעולם הוכיח שהפעלת מרכזים מקצועיים ייחודיים המכוונים למניעה ולגילוי מוקדם מורידה בצורה משמעותית את התחלואה והתמותה מסרטן.

בסרטן המעי הגס- מדובר במטופלים עם סיפור משפחתי או אישי של סרטן מעי גס או פוליפים במעי, סרטן רחם או סרטן בדרכי השתן בגיל פחות מ- 50, או מחלות מעי דלקתיות (IBD) כגון מחלת קרון או קוליטיס כיבית. בין היתר נמצא, שכ-10% ממקרי סרטן המעי הגס מקורם בתסמונות גנטיות בהן הסיכון לסרטן בכלל ולסרטן המעי הגס בפרט, עולה בעשרות אחוזים על ההיארעות באוכלוסיה הכללית.

ושט- אופיינו גם גורמי סיכון לסרטן הוושט, כגון אנשים הסובלים מצרבת מתמשכת או מחלה ע"ש ברט.
לבלב- גורמי סיכון לסרטן לבלב כגון סיפור משפחתי, דלקת כרונית או שינויים גנטיים - המעלים את הסיכון בעשרות אחוזים (PJS ומוטציה ב-BRCA).

פרטי התקשרות עבור פרופ' אליזבט הלף

מספר טלפון של פרופ' אליזבט הלף04-7773624

פרופ' אליזבט הלף

זימון תורים - מניעת ממאירויות מערכת העיכול

מעכשיו מזמנים תור בדרך היעילה והקצרה ביותר – דרך הצ'אט!
נציגת השירות הדיגיטלית של רמב"ם תנחה אתכם בתהליך זימון התור.

 

<DIV>
<P style='FONT-SIZE: 14px; FONT-FAMILY: "Noto Sans Hebrew", "Noto Sans", sans-serif; WHITE-SPACE: normal; WORD-SPACING: 0px; TEXT-TRANSFORM: none; FONT-WEIGHT: 400; COLOR: rgb(35,31,32); FONT-STYLE: normal; TEXT-ALIGN: center; ORPHANS: 2; WIDOWS: 2; MARGIN-TOP: 0px; LETTER-SPACING: normal; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial'><FONT color=#ff0000 size=3><STRONG style="FONT-WEIGHT: bolder">לרווחת מטופלינו, בימים אלו מתבצעות עבודות שיפוץ במכון גסטרו. לרגל שיפוץ חדרי הבדיקות, זמינות התורים מוגבלת ומבוצעות רק בדיקות דחופות.<BR> עמכם הסליחה.</STRONG></FONT></P>
<P style='FONT-SIZE: 16px; FONT-FAMILY: "Noto Sans Hebrew", "Noto Sans", sans-serif; WHITE-SPACE: normal; WORD-SPACING: 0px; TEXT-TRANSFORM: none; FONT-WEIGHT: 400; COLOR: rgb(35,31,32); FONT-STYLE: normal; TEXT-ALIGN: center; ORPHANS: 2; WIDOWS: 2; MARGIN-TOP: 0px; LETTER-SPACING: normal; BACKGROUND-COLOR: rgb(255,255,255); TEXT-INDENT: 0px; font-variant-ligatures: normal; font-variant-caps: normal; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial'>ניתן ליצור עמנו קשר בנושא זימון תורים באמצעות מילוי טופס או שליחת דואר אלקטרוני.</P></DIV>

מידע למטופל

קבלה לאשפוז
בהגיעכם למחלקה או למרפאה לאשפוז או לטיפול יומי, תעברו תהליך קליטה למחלקה, יבוצעו הבדיקות הנחוצות ותערך היכרות בינכם לבין הצוות הרפואי. שיתוף המידע בין מטופל למטפל חשוב ביותר לתהליך הטיפול.
סדר העדיפות לקבלת הטיפול במחלקה נקבע לפי זמן הגעתך למחלקה. אולם, סדרי העדיפויות משתנים בשל חומרת המצב של המטופלים האחרים. יתכן שתהליך הקליטה יתארך ותאלצו להמתין עד שאיש צוות יוכל לסייע לכם. אנא קבלו זאת בהבנה. בכל שלב בהמתנה, במידה ואינכם חשים בטוב - פנו מידית לאחד מאנשי הצוות.


להלן הדברים שרצוי להכין לקראת אשפוז:

 


התחייבות ומסמכים רפואיים:

  •  הפנייה מרופא
  • טופס 17-התחייבות כספית של קופת החולים שלכם, כלפי בית החולים לייעוץ בנושא
  • מסמכים רפואיים
  • רשימת תרופות שאתם נוטלים באופן קבוע
  • מכתבי שחרור מאשפוזים קודמים
  • תרשימי אק"ג קודמים
  • תוצאות בדיקות דימות קודמות
  • תוצאות בדיקות מעבדה קודמות
  • ציוד אישי


למידע נוסף על קבלה לאשפוז >

אשפוז יום למטופלים
• אשפוז יום נועד מטופלים אשר עוברים בדיקה או טיפול ומשתחררים באותו היום.
• על החולה לתאם מראש את מועד הטיפול למידע נוסף אודות זימון תורים - מרכז מידע וזימון תורים, פועל בימים א'- ה' 08:00 עד 16:00  5324* 04-7773568 |  [email protected]

שחרור לאחר אשפוז
•המטופל מתבקש לא לעזוב את בית החולים ללא מכתב שחרור / סיכום טיפול של הרופא.
•חולה שמצבו הרפואי מאפשר המשך בירור או טיפול במסגרת רופאי הקהילה ישוחרר הביתה עם קבלת מכתב שחרור בדלפק קבלת חולים לצורך שחרור אדמיניסטרטיבי.
•הרופאים מכינים את מכתבי השחרור לקראת הצהריים ולכן שעת השחרור המקובלת היא בסביבות השעה 16:00.
•הצוות הרפואי במחלקה יסביר לחולה את ממצאי הבדיקות והמלצותיו, שיתוף הפעולה שלך עם תוכנית הטיפול המוצעת מעלה את סיכויי הצלחת הטיפול.
•את מכתב השחרור יש להציג בהקדם לרופא המטפל, להמשך טיפול ומעקב על פי ההמלצות הרפואיות..
•ניתן לצפות בחלק ממסמכי האשפוז יום למחרת השחרור באתר האינטרנט של רמב"ם בכתובת www.rambam.org.il
•חולים נפגעי תאונות דרכים מתבקשים להמציא אישור מן המשטרה על התאונה כדי לגבות את התשלום מחברת הביטוח.
שעות ביקור:
•הצוות הרפואי בקריה הרפואית רמב"ם פועל בכדי להעניק למטופלים ולמאושפזים את הטיפול הרפואי ותנאי האשפוז הטובים ביותר. ברצוננו לאפשר ביקורים, אך גם לשמור על מנוחת המטופלים , אנא הקפידו להגיע בזמנים שהוקצבו לכך.

שעות הביקור במחלקות האשפוז

שעות ביקור: ראשון-שבת 10:00-14:00 | 16:00-21:00

מידע חיוני נוסף אודות האשפוז בבית החולים רמב"ם תוכלו למצוא בעמוד אשפוז ברמב"ם
למידע אודות חובות וזכויות של המאושפזים במחלקות עברו לעמוד חובות וזכויות המטופל .
בעת הביקור בבית החולים רמב"ם מציע לשירותכם שירותים נלווים אשר עשויים להקל על השהות בבית החולים, כגון תרגום סימולטני, השכרת טלוויזיה, שירותי השגחה פרטית , בית כנסת ובית תפילה מוסלמי. בבניין הראשי של בית החולים עומד לרשותכם מרכז קניות סגול הכולל בתי קפה, מסעדות וסניף שופרסל. כמו כן לרשותכם כספומט, סניף דואר ישראל, רשת אלחוטית Wifi חופשית וכן שירותים משלימים לטיפול כגון יד שרה. לפרטים נוספים ראו עמוד שירותים נלווים.

לפירוט על כלל השירותים ומידע שימושי נוסף עברו לעמוד הלובי הכולל את ריכוז המידע למטופל ולמבקר

צרו איתנו קשר

שעות פעילות
א-ה 07:00-15:00

פרטי התקשרות:

קישורים שימושיים קישורים שימושיים

העמותה מתמקדת בהרחבת המודעות למחלות הקרוהן והקוליטיס, בהפצת מידע מהימן על המחלות ודרכי ההתמודדות איתן, בקידום זכויות החולים מול הרשויות ובייזום פעילויות לשיפור איכות החיים של החולים במחלות מעי דלקתיות

 

 

יצאת מהרופא וצריך לקבוע תור לביקור חוזר?

יצאת מהרופא וצריך לקבוע תור לביקור חוזר?

אין צורך לחכות בתור למזכירות לתיאום תור חוזר
 
מהיום אנחנו קובעים עבורך תור אוטמטי ושולחים לך לנייד, מייד עם סיום הביקור במרפאה.
 
לפרטים נוספים ניתן להיכנס לאיזור האישי - Rambam4U