המכון לנפרולוגיה ילדים מספק שרותי דיאליזה לסוגיה השונים, בילדים עם אי ספיקת כליות חריפה וסופנית, מלידה ועד בגרות.
אי ספיקת כליות סופנית מתרחשת כאשר התפקוד הכלייתי הכולל נמוך מ- 10% מן הערך התקין. מצב רפואי זה מחייב טיפול כלייתי תחליפי, הכולל דיאליזה או השתלת כליה. כאשר לא ניתן לבצע השתלת כלייה מיידית, יש להעניק לילד טיפול בדיאליזה כרונית, עד למועד שבו ניתן לבצע השתלת כליה.
בילדים, כמו במבוגרים, קיימים שני סוגים של טיפולי דיאליזה כרונית:
1. דיאליזת דם (המודיאליזה). מתבצעת בבית חולים, במכון לדיאליזה ילדים, על ידי חיבור מכונת דיאליזה חיצונית אל כלי דם של הילד. ילדים קטנים מתחברים אל המכונה דרך קטטר ורידי בבית החזה, וילדים גדולים יותר מתחברים למכונה באמצעות פיסטולה המותקנת בזרוע. תדירות טיפולי המודיאליזה נעה בין 3-6 פעמים בשבוע, ומשך כל טיפול בין 3-4 שעות. ההחלטה הרפואית לגבי תדירות ומשך טיפולי הדיאליזה מותאמת למחלתו ולצרכיו הייחודיים של הילד. הטיפול אינו מכאיב, וניתן על ידי צוות רפואי וסיעודי מנוסה, במכון הדיאליזה החדיש והמרווח בבית החולים לילדים, באמצעות ציוד ייעודי המותאם לגודלו של הילד. הטיפול נעשה תוך אווירה נעימה ורגועה ככל הניתן, על ידי צוות רפואי וסיעודי קבוע, המכיר היטב את הילד ומשפחתו. במהלך טיפולי הדיאליזה עוברים הילדים טיפולי ריפוי בעיסוק, מקבים שרותי הוראה על ידי צוות מורים מקצועיים מטעם משרד החינוך, משתעשעים עם ליצנים רפואיים ועם מתנדבים, צופים בטלוויזיה, משחקים במחשבים ובאיי-פדים, ומקבלים ארוחות מזינות. בתום הטיפול חוזרים הילדים לביתם.
2. דיאליזת בטן (דיאליזה פריטונאלית). מתבצעת בבית, על ידי ההורים או על ידי הילדים עצמם – בהתאם לגיל, לאחר שקבלו הכשרה מיוחדת מצוות יחידת הדיאליזה של המכון. לצורך הטיפול מוחדר בניתוח קטטר דיאליזה פריטונאלית לחלל הבטן של הילד. הניתוח מתבצע על ידי כירורג ילדים מומחה, עם ניסיון רב בפעולות מסוג זה. לאחר ההחלמה מן הניתוח עוברת המשפחה הכשרה לביצוע עצמאי של טיפול הדיאליזה. עם סיום ההכשרה ושחרור הילד מבית החולים, הוא ומתחיל לקבל טיפולי דיאליזה בביתו. במהלך הטיפול מחובר קטטר הדיאליזה של הילד אל מכונת דיאליזה קטנה וביתית. הטיפול אינו מכאיב, ומתבצע מדי לילה, למשך כ-10 שעות, בזמן השינה. בבוקר, עם הניתוק מן המכונה, יכול הילד להמשיך בשגרת יומו בגן או בבית הספר, ונלהל אורח חיים כמעט תקין, בהתאם למצבו ולחומרת מחלתו.
במצבים רפואיים מסויימים נגרמת אי ספיקת כליות חריפה, בעקבותיה מפסיקות הכליות לתפקד לחלוטין לתקופה מוגבלת. אי ספיקת כליות חריפה חולפת לפעמים מעצמה, או בעקבות טיפול מתאים, והיא עשויה להיות מחלה הפיכה. במקרים בהם אי ספיקת הכליות החריפה היא קשה וממושכת, נזקק החולה לעיתים לטיפולי דיאליזה דחופים, עד להתאוששות התפקוד הכלייתי. המכון לנפרולוגיה ילדים מספק שרותי דיאליזה דחופה לסוגיה השונים (דיאליזת דם, דיאליזת בטן דחופה, וטיפול מיוחד הנקרא המו-פילטרציה), לילדים בכל הגילאים. טיפולים אילו ניתנים ע"י צוות המכון, ומתבצעים לרוב במסגרת אשפוז ביחידה לטיפול נמרץ בילדים, בהתאם למצבו הרפואי של החולה.