מטופלים צעירים (גילאי 18 עד 45) המאובחנים עם מחלת הסרטן, מתמודדים עם קשיים ייחודיים לצעירים: זוגיות והורות צעירה, פוריות ומיניות, תעסוקה וחזרה לשגרת חיים.
אבחון של מחלת הסרטן מלווה בתנודות רגשיות ובמחשבות הנעות בין תקווה לבין דאגה וחשש. כאשר מתבררת האבחנה, תגובתו של כל אדם היא ייחודית, והיא מושפעת מתכונות אישיות,
ניסיון ומפגש קודם עם מחלות, סוג המחלה והיכולת להירפא או להשיג הקלה. כל אדם מגיב בצורה שונה ובעוצמה שונה אבל לכולם דרוש זמן כדי להסתגל למציאות החדשה.
ההתמודדות עם מחלת הסרטן היא משימה משפחתית. בני המשפחה עוברים תהליכים רגשיים מורכבים, לעתים בעוצמה דומה לזו של החולה, ורבים מהם זקוקים להדרכה והתערבות בשעת משבר.
העובדות הסוציאליות במכון האונקולוגי הן חלק מהצוות הרב מקצועי העומד לרשות החולים ובני משפחותיהם. צוות העובדות הסוציאליות מחולק בהתאם לתת - אבחנות של מחלת הסרטן.
לחצו כאן לטבלה המפרטת את תת ההתמחויות ודרכי התקשרות.
בהתבסס על הערכה הפסיכוסוציאלית של החולה ומשפחתו מורכבת תוכנית הטיפול המתאימה לצרכים של המטופל ובני משפחתו בהתייחס לצרכים הייחודיים של מטופלים צעירים: זוגיות, הורות, תעסוקה, מיצוי זכויות ועוד.
במסגרת השרות הסוציאלי ניתן מענה פרטני, זוגי, משפחתי וקבוצתי.
דגש מיוחד מושם על סיוע להורים צעירים, כיצד להתמודד עם שאלות הקשורות בהשפעת המחלה על ילדיהם, כיצד לשוחח על המחלה וגיוס שיתוף פעולה של גורמים מטפלים בקהילה (בהסכמת ההורים).
לקראת החלמה וחזרה לשגרת חיים יושם דגש על שיקום רגשי, קוגנטיבי, פיזי ומקצועי, כולל השתלבות בעולם העבודה.
מוזמנים לפנות להיעזר בשרות הסוציאלי במכון.