חדשות רמב"ם

יחד ננצח: ניתוח קיסרי בוצע במתחם התת קרקעי הממוגן ברמב"ם

הקריה הרפואית רמב"ם
פורסם:
לאחר שהיולדת, צעירה מאזור חיפה שהיתה בשבוע ה-32 להריונה הראשון, פתחה סיבוכי הריון שסיכנו את התאומים שברחמה, בוצע ניתוח קיסרי בחדר הניתוח הממוגן, 3 קומות מתחת לקרקע.
בתמונה: מתוך הניתוח הקיסרי שנערך במתחם התת קרקעי הממוגן ברמב"ם. 
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם.בתמונה: מתוך הניתוח הקיסרי שנערך במתחם התת קרקעי הממוגן ברמב"ם. צילום: הקריה הרפואית רמב"ם.

יולדת צעירה שהועברה אל המתחם הממוגן יחד עם מטופלים נוספים מהמרכז הרפואי כרמל שבחיפה, שהתה ברמב"ם יומיים לפני שהוחלט להתקדם לביצוע הניתוח.

"המטופלת היתה תחת מעקב בחודש האחרון בכרמל", מסביר ד"ר יניב ציפורי, רופא בכיר במערך ההריון והלידה ברמב"ם, "קיווינו להצליח ולמשוך את ההריון עוד שבועיים, אבל בבדיקות שביצענו ברמב"ם, נצפתה החמרה ולכן החלטנו לא להסתכן ולהתקדם לניתוח". 

ההליך הסתיים בהצלחה, ולאחריו הועברו התאומים להמשך טיפול והשגחה בפגייה הממוגנת ברמב"ם.

לצד ד"ר ציפורי, שהוביל את הניתוח, היה ד"ר ראובן קידר, מנהל חדרי לידה במרכז הרפואי כרמל ששימש כרופאה של המטופלת בשבועות האחרונים, בטרם הועברה לרמב"ם, והוזמן לסייע בניתוח. עם היולדת שהו כמובן בן זוגה, אך גם אחותה, שמתמחה בימים אלו באחת המחלקות הכירורגיות ברמב"ם.

"במציאות הישראלית המורכבת של זמני מלחמה, הלידה שהתרחשה הבוקר ברמב"ם, מראה איך במצבי חירום, גמישות ושיתופי פעולה הם המפתח לטיפול טוב יותר באנשים", אומר ד"ר ציפורי, "שני רופאים משני בתי חולים שונים, עובדים יחד לרווחת מטופלת אחת ושני ילדיה. זה אולי סיפור מקומי, אבל לגמרי הסיפור של הרוח הישראלית".

בתמונה: דר ציפורי עם אחד התאומים בחדר הניתוח.
בתמונה: מתוך הניתוח הקיסרי שנערך במתחם התת קרקעי הממוגן ברמב"ם.
צילום: הקריה הרפואית רמב"ם