צנתור אבחנתי והמודינאמי

רקע

בדיקת צנתור לב אבחנתי מבוצעת במטרה לאבחן את מצבו של הלב על חלקיו השונים: חדרי הלב, עורקים כליליים, מסתמים וכו'. צנתור הלב נעשה על מנת לקבוע בוודאות קיום מום (מלידה או נרכש) או חשד להיצרויות בעורקי הלב.
במהלך צנתור אבחנתי מוחדרת צינורית דקה וארוכה, העשויה מחומר אלסטי, מן המפשעה או עורק היד, ועד לפתחי העורקים הכליליים של הלב. דרך הצינורית מזריקים חומר ניגוד לכלי הדם הכליליים ומצלמים את הלב בזוויות שונות, על מנת לקבל תמונה מדויקת, עד כמה שאפשר, של מיקום ההיצרות, אורכה וקוטרה.
הזרקה של החומר לתוך הלב מדגימה את גודל הלב, התכווצות השריר ותפקוד המסתמים. תהליך הבדיקה מצולם בעזרת קרני רנטגן ונשמר על גבי תקליטור.


לפני הבדיקה

צנתור לב אבחנתי נעשית במסגרת אשפוז הנמשך כיממה. אין להפסיק אספירין.
טיפול תרופתי כנגד קרישת הדם [קומדין] יש לרוב להפסיק מספר ימים לפני הצנתור, בהוראת הרופא המטפל.
יש להיות בצום כ 4 שעות לפני הבדיקה, אלא אם צוין אחרת בטופס ההזמנה. בבוקר צנתור אבחנתי תתבקשו לגלח את אזור הדיקור: המפשעה או שורש כף היד, בהתאם לצורך.
יש להודיע מראש על רגישות ליוד.

במהלך הבדיקה

בחדר הצנתורים ימתין לכם הצוות המצנתר, לבוש בבגדי חדר ניתוח. תשכבו במיטה מיוחדת ותחוברו לאק"ג, מד סטורציה ומד לחץ דם אשר ישמשו לניטור הסימנים החיוניים. במיטה מעליכם תוצב מכונת הרנטגן, אשר תתעד את

מהלך הבדיקה


בחדר הצנתורים ברמב"ם מופעלת מערכת מוסיקה ואתם מוזמנים לבקש לנגן את המוסיקה שתבחרו.
מקום החדרת הצנתר יחוטא ע"י נוזל קר [פולידין]. לאחר מכן, תקבלו זריקה במקום המיועד לצנתור, לצורך הרדמה מקומית. בזמן החדרת הצנתר לעורק תחושו מגע במפשעה או בזרוע, בדרך כלל ללא כאבים או עם כאב עמום וקל.
במהלך הבדיקה ייתכן ותתבקשו לנשום נשימה עמוקה או להפסיק את הנשימה למספר שניות.
בזמן הזרקת חומר הניגוד ייתכן שתחושו הרגשת חום ו/או בחילה, אשר יחלפו תוך שניות מעטות. במידה שתחושו גרד, לחץ בחזה, כאב, קוצר נשימה או הרגשת אי נוחות, אנא דווחו מייד לצוות המצנתר.
בתום הצנתור תועברו בחזרה לחדרכם במחלקת קרדיולוגיה והצנתר יוצא מגופכם.

לאחר הבדיקה

יש להקפיד שלא להזיז את הרגל המצונתרת ולא להרים את הראש במשך כ 4 שעות מרגע הוצאת הצנתר. ירידה מהמיטה בהשגחת צוות סיעודי.
במקרה שהצנתור בוצע דרך שורש כף היד, יש להימנע מכיפוף היד במשך כשעה לאחר הצנתור. לאחר כשעתיים מתום הצנתור יותר לכם לרדת מהמיטה, בליווי אחות בלבד. מיד לאחר הצנתור מותר לשתות ולאחר שעתיים תוכלו לאכול גם ארוחה קלה. אחות המחלקה תבדוק מדי פעם את מקום הצנתור, לחץ דם ודופק.
אם תחושו רטיבות ו/או חום באזור הצנתור, כאבים בחזה, קוצר נשימה, צמרמורת או חולשה – יש לדווח מיידית לאחיות המחלקה. במידת האפשר, תימסר לכם התרשמות ראשונית מתוצאות הצנתור, מייד עם סיומו.

כיצד תנהגו בביתכם

דו"ח הכולל את ממצאי הצנתור האבחנתי והחלטה בנוגע להמשך הטיפול יימסר בשחרור מהאשפוז.
יש להמשיך ליטול תרופות כרגיל.
מומלץ להימנע מנהיגה במשך יום השחרור מבית החולים.
יש להתקלח במים פושרים ולא לשפשף בחזקה את איזור הצנתור.
במקרה שיופיעו חום, נפיחות, חוסר תחושה, גפה קרה או כאב, שלא הורגשו ברגל או ביד המצונתרים – יש להתקשר לרופא המטפל, אשר יחליט אם יש מקום להפנותכם למכון הלב או לחדר מיון.

זימון תורים - קרדיולוגיה פולשנית (צינתורים)

לזימון תור בדרך היעילה והקצרה ביותר לחצו על הכפתור דוא"ל ושלחו אלינו את ההפניה שברשותכם

ניתן גם לבקש שנחזור אליכם בעזרת מילוי טופס יצירת קשר

מומלץ להוריד לטלפון הנייד את אפליקציית Dial My App המסייעת בזימון תור 24/7
להורדת האפליקציה>